Latvijas Onkologu asociāciju turpmākos piecus gadus vadīs Alinta Hegmane

  • Twitter
  • Facebook
asoc.prof. Alinta Hegmane

Latvijas Onkologu asociācijai (LOA) maijā ievēlēta jauna valde, bet par tās priekšsēdētāju ievēlēta asoc.prof. Alinta Hegmane, kas turpmākos piecus gadus vadīs LOA, kuras nozīmīgas aktualitātes ir valsts finansējuma panākšana onkoplānam, kā arī nacionālā vēža centra izveide.

Eiropas savienības kritērijiem atbilstoša nacionālā vēža centra izveide jau ir sākusies, taču tas ir komplekss process, kas saistīts ar vēl citu uzdevumu izpildi un risinājumu ieviešanu. Tas ir atspoguļots arī Veselības aprūpes pakalpojumu onkoloģijas jomā uzlabošanas plānā 2022.–2024. gadam, kur ir apkopotas visas svarīgākās šīs jomas vajadzības, taču pretī tām nav nostiprināts garantēts finansējums, kas, sadarbojoties ar Veselības ministriju, ir starp tuvākajiem darbiem LOA un tās jaunajai valdei, informē valdes loceklis Guntis Ancāns.

Maijā notikusī Latvijas Onkologu asociācijas biedru kopsapulce koriģēja arī LOA statūtus, četru valdes locekļu vietā paredzot piecus. Valdē tika ievēlēts arī līdzšinējais priekšsēdētājs, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Latvijas Onkoloģijas centra Krūts ķirurģijas nodaļas vadītājs, asociētais profesors Jānis Eglītis, stacionāra “Latvijas Onkoloģijas centrs” Onkoķirurģijas klīnikas vadītājs Armands Sīviņš, RAKUS radioloģe, virsārste mammoloģijā Ilze Eņģele, kā arī klīnikas “Medicīnas centrs ARS” un SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” dienas stacionāra un ambulatorās daļas vadītājs, onkologs-ķirurgs un koloproktologs Guntis Ancāns, kā arī RAKUS onkoloģe ķīmijterapeite, asoc.prof. Alinta Hegmane.

A. Hegmani, kura ir arī Latvijas Onkologu ķīmijterapeitu asociācijas biedre un Eiropas Ķīmijterapeitu biedrības (ESMO) biedre, ievēlēja par valdes priekšsēdētāju.

Plašāka informācija par Latvijas Onkologu asociāciju www.onkologi.lv vai https://www.facebook.com/onkologilv/