Konferencē “Skaļrunis” – par mūsdienu zinātni un komunikāciju ar valsts institūcijām

  • Twitter
  • Facebook

Piektdien, 2024. gada 20. septembrī, norisināsies komunikācijas prasmju kalves konference “Skaļrunis 2024”. Dalība konferencē ir bez maksas, aicinām piedalīties klātienē viesnīcā “Riga Islande Hotel”, iepriekš reģistrējot dalību saitē https://ej.uz/Skalrunis2024 līdz 18. septembrim.

Konferencē piedalīties ir aicināts ikviens, īpaši nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji, kuriem būtisks ir komunikācijas atbalsts ceļā uz organizāciju darbības stiprināšanu un mērķu sasniegšanu. Šogad konferences tēmas saistītas ar mūsdienu zinātnes iespējām un komunikācijas prasmēm, stiprinot sabiedrības pārstāvju prasmes īstenot savas tiesības savstarpējā sadarbībā starp pacientiem, ārstiem, Saeimas deputātiem, Veselības ministriju, Nacionālo veselības dienestu, citām institūcijām un sabiedrību kopumā.

Konference norisināsies vienu dienu un tā būs vairākās daļās. No plkst. 10.00 līdz plkst. 11.30 konferences apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar zinātnes iespējām un sasniegumiem, kuros dalīsies pieredzējuši eksperti – ģenētikas laboratorijas “GenEra” valdes priekšsēdētāja, sertificēta ģenētiķe Ilze Radoviča-Spalviņa, Rīgas Stradiņa universitātes Onkoloģijas un molekulārās ģenētikas institūta direktors asoc.prof. Arvīds Irmejs, neizpaliks arī saruna par mākslīgo intelektu ar “Tildes” klientu attiecību vadītāju Sintiju Svilāni.

Konferences otrā daļa – no plkst. 11.40 līdz plkst. 14.10 – tiks veltīta informācijai un komunikācijai. Datu Valsts inspekcijas direktore Jekaterina Macuka skaidros par pacientu datu izmantošanas kārtību, žurnāla “Medicus Bonus” redaktore Aija Kažoka kliedēs sazvērestību teorijas, bet biedrības “Skalbes” direktore Anda Švinka stāstīs, kā atdalīt personīgās emocijas, runājot par smagām tēmām, lai efektīvi pārstāvētu savu NVO mērķgrupu.

Konferences trešā daļa – no plkst. 15.00 līdz plkst. 17.00 – būs veltīta attiecībām un sadarbībai ar valsts pārvaldes institūcijām. Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Jana Feldmane informēs par valsts institūciju sadarbību ar NVO, Nacionālā veselības dienesta Zāļu novērtēšanas nodaļas vadītāja Jana Bauere skaidros, kā zāles nonāk Kompensējamo zāļu sarakstā, Veselības inspekcijas vadītāja Anita Slokenberga skaidros par pacientu tiesību īstenošanas problemātiku, savukārt par Saeimas deputātu darbu un sadarbības iespējām ar NVO informēs 14. Saeimas deputāte Mairita Lūse.

“Mūs vada pārliecība, ka NVO publiskajā telpā spēj būt vieni no viedokļu līderiem savā jomā, tādēļ informācijai, ko organizācijas pauž sabiedrībai, valsts un pašvaldību institūcijām, ir jābūt ticamai un pamatotai. Turklāt tā ir jāpasniedz kompetenti un mērķauditorijai saprotamā valodā, kas nodrošina veiksmīgu sadarbību sabiedrībai svarīgu mērķu sasniegšanā,” pauž biedrības ģenētiski pārmantoto slimību pacientiem un līdzcilvēkiem “Saknes” vadītājs un Latvijas Reto slimību alianses valdes priekšsēdētājs Juris Beikmanis.

Konferenci organizē Biedrība ģenētiski pārmantotu slimību pacientiem un līdzcilvēkiem “Saknes” un Latvijas Reto slimību alianse.

Konferenci būs iespējams vērot arī tiešraidē ziņu portālā Jauns.lv, biedrības “Saknes” Facebook lapā un “Divi gani” YouTube kontā.

Viesnīca “Riga Islande Hotel” atrodas Ķīpsalas ielā 2, Rīgā, un pasākums notiks 9. stāva konferenču zālē. Plašāka informācija: www.skalrunis.lv