Kristers ielūdz palīdzēt cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

  • Twitter
  • Facebook

Lai aktualizētu jautājumus par cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā, šī gada 25.augustā, no plkst. 14:00 līdz plkst. 18:00 Rīgā, Viesturdārzā notiks labdarības dārza svētki “Ielūdz Kristers”.

Svētkos būs iespēja sastapt daudzus atbalstošus māksliniekus – gan mūziķus Daumantu Kalniņu un Kristīni Zadovsku, gan Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru, gleznotāju prof. Kristapu Zariņu, gan čellu trio “Melo M”, gan arī aktieri Andri Keišu un DJ Uldi Rudaku. Pasākumu vadīs aktrise Vita Baļčunaite.

Dārza svētki iecerēti kā ikgadējs pasākums, kur savā starpā, brīvā un jautrā atmosfērā, būs iespēja satikties tādiem jauniešiem kā Kristers.

“Kristers ir pieaudzis jaunietis, kurš vienmēr būs kā bērns. Vēlamies pievērst uzmanību tam, ka Latvijā ir vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku ar cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem (GRT), kas liedz viņiem pilnvērtīgi piedalīties sabiedriskajā dzīvē un baudīt tādus pašus labumus kā mums pārējiem. Rīkojot svētkus vēlamies uzsvērt to, ka šie cilvēki katrs ir individualitāte un personība, un viņi ir pelnījuši cieņpilnu dzīvi.” saka Kristera mamma un  kustības “FAVEO” vadītāja Ieva Rosne Svētkus organizē kustība FAVEO, kas izveidota ar mērķi uzlabot dzīves kvalitāti tādiem cilvēkiem kā Kristers, sniedzot viņiem iespēju dzīvot cieņpilnu dzīvi sabiedrībā, uzsverot un attīstot viņu individālās īpašības, iemaņas un prasmes.

“Mēs ceram noorganizēt pārsteigumiem pilnu pēcpusdienu – īstus dārza svētkus – ar laternām, karodziņiem, ziepju burbuļiem, krītiņiem un smiekliem.  Stāstīsim pasakas, dziedāsim dziesmas, veidosim paši savu sitamo instrumentu ansambli, iesim rotaļās un rūpēsimies par pārsteigumiem.” saka Ieva, norādot, ka uz dārza svētkiem aicināti būs arī jaunieši no dienas centriem un grupu mājām. Durvis noteikti būs atvērtas arī plašākai sabiedrībai.

Svētkos paredzēta gleznošanas radošā darbnīca un t-kreklu apgleznošanas darbnīca, būs radošuma skatuve un skaistumkopšanas pop up salons.

Labdarības dārza svētkos piedalīsies: aktieris Andris Keišs, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors prof. Kristaps Zariņš, DJ Uldis Rudaks, mīms Pēteris Rimšs.

Radošās darbnīcas vadīs mākslinieces Signe Vanadziņa, Gita Šmite, Juta Treija, Laima Bikše.

Muzicēs Daumants Kalniņš, Kristīne Zadovska, Varis Piņķis ar draugiem, Ainārs Eidons un Ieva Altrofa. Grupas “Melo-M”, “Mother of Pearl”, “Letti”, Pacific K”.

Par skaņu rūpēsies Ēriks Anaitis.

Materiālus radošajām darbnīcām nodrošina fonds “Latvian Art Academy Foundation”.

Labdarības dārza svētki notiks biedrības “Ascendum” pasākuma “Satikšanās vieta pie arkas” ietvaros izveidotajā scenogrāfijā.

Dārza svētku sadarbības partneri: Latvijas Mākslas akadēmija,  “Stand Out”, “Multum”, “Vizuālā diagnostika”, “Prestol Group”, “Mārtiņa beķereja”, “RJK sound light stage”, “Daiļuma studija “Estra”, “Zelt”, “Orkla”, juvelieris Ruslans Bilejs, “Rimi”, “Tormans”, “Stockman”, “Liec maisā!”.